2 min read

John har kickstartat traineeprogrammet 2022, Häng med på resan!

John har kickstartat traineeprogrammet 2022, Häng med på resan!

Hej på ER!

John Scherman är namnet och jag har fått äran att vara traineebloggens förste skribent för i år! Vem jag är? Tekniknörd i grunden som dessutom gillar att ”tjöta” som vi säger i Göteborg. Nyligen examinerad från Chalmers där jag bockat av en B.Sc. i Maskinteknik och en M.Sc. i Innovationsledning. Dessförinnan har jag några år inom automationsbranschen där jag jobbade primärt mot processindustrier runt om i landet. Efter tre veckor gjorda kan jag med gott samvete säga att jag både är och känner mig som en del av CoreChange-familjen. Organisationsmässigt är jag en del av Göteborgsgänget och närmare bestämt avdelningen Digital Management.

För oss traineer har det varit full fart sen dag ett. Under de första dagarna fick vi grundliga genomgångar av företaget, dess delar och erbjudande. Under de olika introduktionerna fanns det ett tydligt återkommande tema, företagets fyra värdeord. Förtroende! Vilja! Enkelhet! Kul! Även då det bara gått tre veckor sedan jag formellt satte foten på kontoret (har tidigare fått hänga med både på sommarfest och kräftskiva samt flertalet AW’s) kan jag intyga att det inte bara är några ord utan faktiskt LEDord som genomsyrar hela organisationen. I detta inlägg tänkte jag fokusera på det sista av de fyra, nämligen KUL!

Vi backar bandet till lunchtid förra fredagen för vid denna tid så mår alla traineer och mentorer lite extra bra. Inte bara för att fredagskänslan börjar infinna sig utan för att vi skall på kickoff! Stockholmsgänget anländer med tåg till Göteborg och vi beger oss ut mot anrika och kustnära Säröhus för en övernattning med fullspäckat schema. Kickoffen inleds med en stabil lunch för att säkerställa toppfokus under nästkommande timmar då det var dags för team building och övningar med en stor touch av KUL! Därefter kilade vi ner till spaavdelningen för att mjuka upp kropparna. Några i gänget var även bestämda för att chocka kropparna genom bad i det långt ifrån ljumna havet!

MicrosoftTeams-image (11)

Trots den långt ifrån energikrävande tillvaron i spaavdelningen (läs: ansiktsmasker, fotvård och bastuhäng) började magarna kurra och som tur var närmade sig middagen! En trerätters sådan med uppassning av vältaliga servitörer kompletterat med utsikt över Kattegatt och dess kala klippor, ja ni hör ju. Med återigen fulla magar var det dags för lite ledigt häng som kan summeras med bordtennis, dart, biljard och gott snack. KUL!

MicrosoftTeams-image (10)-1

Under gårdagens presentationsträning fick vi tips kring hur man säkerställer åhörarens uppmärksamhet. Längd var en viktig parameter och jag antar att det även kan appliceras på blogginlägg så med det sagt sätter jag punkt för denna gång.

Kom gärna tillbaka och ta del av vad som händer i CoreChange familjen och framför allt vad vi traineer har för oss! Tack!


/ John Scherman

 

6 mars Amplify Breakfast Club

6 mars Amplify Breakfast Club

Digitaliseringen omformar vårt affärslandskap, vi inbjuder dig till ett inspirerande frukostföredrag om dynamiken och komplexiteten i B2B e-handel...

Read More
CoreChange Amplify - Breakfast Club

CoreChange Amplify -  Breakfast Club

Vi har nöjet att bjuda in till det första i en serie exklusiva frukostseminarier hos CoreChange. En unik möjlighet att nätverka och få värdefull...

Read More
Bra UX och användardesign - Nyckeln till framgång i den digitala erans härskarvärld

Bra UX och användardesign - Nyckeln till framgång i den digitala erans härskarvärld

I den ständigt föränderliga och konkurrensutsatta digitala eran är användarupplevelse (UX) och användardesign de främsta drivkrafterna bakom...

Read More