2 min read

Gustavs första tid som trainee på CoreChange

Gustavs första tid som trainee på CoreChange

Snart firar jag tre månader som konsult på CoreChange! Tiden flyger verkligen fram. Därför blir detta ett ypperligt tillfälle att slå sig ner med en kopp kaffe och reflektera lite kring mitt numera nya liv som konsult. Vad har det inneburit för mig så här långt då? Jag har ju faktiskt på kort tid gått från att vara student till en fulltidsarbetande vuxen. Vuxen, ordet väger tungt i munnen, jag smakar lite på det och känner att jag kanske inte är riktigt där ännu.

Men faktum kvarstår att jag jobbar som konsult, där jag nu är anförtrodd ett uppdrag ute hos en kund för att faktiskt bidra och skapa värde. Bara en sådan sak är ju helt annorlunda jämfört med mitt tidigare liv som student. Detta leder mig in på fyra korta reflektioner om skillnader mellan att studera och jobba.

Att bidra och skapa värde
Till skillnad från studieårens arbete med mestadels fiktiva uppgifter får jag nu som konsult möjligheten att arbeta och lösa kunders ”verkliga problem”. Detta innebär givetvis ett större ansvar men ger samtidigt enorma möjligheter till utveckling, lärande och bygga erfarenhet. Det känns superkul och inspirerande att få börja bidra med värde på riktigt!

Socialt
Det sociala livet är en stark anledning till att jag valde CoreChanges traineeprogram. Det är klart att jag ibland saknar att plugga med mina närmaste kompisar på universitet. Men så här långt har jag haft lyxen att lära känna många nya och trevliga kollegor, både på CoreChange och ute hos kund. Eftersom vi som kör traineeprogrammet befinner oss i samma ”gröna” situation är det dessutom guld värt att kunna dela erfarenheter, upplevelser och tankar med varandra – och samtidigt få stöttning av våra mentorer och kollegor internt.

Frihet på kvällar och helger
Jag jobbar mestadels 8–17 och sedan är jag klar och ledig på kvällar och helger. Å ena sidan, när jag tänker tillbaka, kanske jag inte är helt lika flexibel nu som när jag var student. Tänk alla sovmorgnar jag kunnat unna mig genom mina 5 år som student och friheten att spontant, mitt i en termin, bestämma mig för att resa bort en vecka och ta igen plugget på tentaperioden. Å andra sidan uppskattar jag verkligen att ha rutiner och framförallt slippa ha den där pluggångesten komma krypande en mörk och regnig söndag.

CSN vs Lön
Sist men inte minst går det heller inte att förneka glädjen när första lönen trillade in på kontot. CSN i alla ära men nu har man möjlighet att unna sig lite extra i vardagen. Lägg därtill att jag numera även har betald semester och pension – vilken bonus!

Avslutningsvis finns det såklart många skillnader och både för- och nackdelar med att vara student och att jobba. Med det sagt vill jag, om det inte redan framkommit, säga att jag just nu stormtrivs i mitt nästan vuxna liv som trainee och konsult på CoreChange. Återstår att se om jag känner mig vuxen nästa gång vi ses!

Tveka inte att höra av er om ni har några frågor eller undrar över något!

Allt fint,
/Gustav

6 mars Amplify Breakfast Club

6 mars Amplify Breakfast Club

Digitaliseringen omformar vårt affärslandskap, vi inbjuder dig till ett inspirerande frukostföredrag om dynamiken och komplexiteten i B2B e-handel...

Read More
CoreChange Amplify - Breakfast Club

CoreChange Amplify -  Breakfast Club

Vi har nöjet att bjuda in till det första i en serie exklusiva frukostseminarier hos CoreChange. En unik möjlighet att nätverka och få värdefull...

Read More
Bra UX och användardesign - Nyckeln till framgång i den digitala erans härskarvärld

Bra UX och användardesign - Nyckeln till framgång i den digitala erans härskarvärld

I den ständigt föränderliga och konkurrensutsatta digitala eran är användarupplevelse (UX) och användardesign de främsta drivkrafterna bakom...

Read More