2 min read

WOW vilken start, traineeprogram, ostron och kick off i Lissabon

Featured Image

Hej vänner! Då var det dags för en trainee tillhörande lag östkust att ta över stafettpinnen från min vän och kollega John Scherman, som för några veckor sedan introducerade traineebloggen med bravur. Mitt namn är Filip Smith, nytt tillskott på avdelning Business Solutions i Stockholm. 

Likt John så kommer även jag från en ingenjörsbakgrund där jag först tog ut en kandidatexamen i industriell ekonomi. Efter ett halvårs grottande och rapportskrivande map hållbar ståltillverkning kunde jag även lägga beslag på en master of science vid Uppsala universitet. Vi nöjer oss med bakgrunden här och går över till de roliga grejerna. Jag menar kul är ju trots allt en av våra ledstjärnor här på CoreChange!

Låt oss för ett ögonblick spola tillbaka tiden till de sköna höstdagarna i början av september när hela traineegänget sammanstrålade på västkusten för vad som skulle visa sig vara en magisk kickoff av sann västkustlig karaktär. En skulle vilja påstå att trevlighetsfaktorn var så pass hög att vissa element av vistelsen helt enkelt sakandes oss hemma i Stockholm. I ett halvhjärtat, men ack så trevligt försök till att råda bot på detta begav vi oss på restaurang för att avnjuta en av de stora skatterna som havet erbjuder, nämligen ostron! Om hela sanningen skall fram så var syftet med detta besök till finare lokaler även att fira avklarade SAP-certifieringar och andra roliga bedrifter vi åstadkommit under senare tid. Att dessutom få nöjet och äran att dela denna stund med duktiga och förtroendeingivande kollegor kan inte beskrivas som annat än en stor succé!

Om vi lämnar vardagslyxen och förflyttar oss framåt ett par veckor i tiden (och även några hundra mil söderut) var det äntligen dags för ett en ”happening” vi på CoreChange sett fram emot länge, nämligen företagskickoff i Lissabon. Enligt mig ett ypperligt tillfälle att lära känna företaget bättre, samt alla fantastiska medarbetare. Att samtidigt göra detta i ett något mer tilltalande klimat än höstliga Sverige gjorde ju inte direkt saken sämre. Resan i sig är egentligen värd en egen resumé, men för att inte bli för långrandig väljer jag att fokusera på det allra viktigaste, nämligen de mäktiga upplevelserna vi delade tillsammans. Vi snackar alltså ett schema fullsmockat med aktiviteter, konferenspass och fina middagar där samtliga av dessa garanterat åker in i minnesbanken. En personlig favorit kan ses i bilden nedan där vi (smått omtöcknade) precis överlevt en något skumpig jeeptur upp i bergen, för att sedermera belönas rikligt i den bärnstensfärgade lokala valutan, portvin.. mums!

Jag skulle kunna älta på i all oändlighet, men för att knyta ihop säcken vill jag för att en sista gång highlighta vilken suverän tid vi hade i Lissabon, som kokar ner i känslor som antagligen beskrivs bäst genom ett grundligt och rejält: WOW!

Until next time, eller för att citera portugiserna: in a while, crocodile!

John Scherman här igen

Hallå där! John Scherman här igen. Längesedan sist! 5 månader nästan på dagen. Kort recap sedan sist. Konferensresa till Lissabon – CRM-projekt – ...

Read More

Siv hittade rätt hos CoreChange

Att få möjligheten att få fördjupa sig i och sprida sina kunskaper och erfarenheter på ett företag vars kärnverksamhet är densamma som ens intresse...

Read More

Ett spännande halvår fyllt av kul, projekt och första uppdraget.

God jul och gott nytt år!

2022 har övergått till 2023 och vårt första halvår som traineer är nu avklarade. Precis som John, som var författare till...

Read More