Skip to the main content.

2 min read

WOW vilken start, traineeprogram, ostron och kick off i Lissabon

WOW vilken start, traineeprogram, ostron och kick off i Lissabon

Hej vänner! Då var det dags för en trainee tillhörande lag östkust att ta över stafettpinnen från min vän och kollega John Scherman, som för några veckor sedan introducerade traineebloggen med bravur. Mitt namn är Filip Smith, nytt tillskott på avdelning Business Solutions i Stockholm. 

Likt John så kommer även jag från en ingenjörsbakgrund där jag först tog ut en kandidatexamen i industriell ekonomi. Efter ett halvårs grottande och rapportskrivande map hållbar ståltillverkning kunde jag även lägga beslag på en master of science vid Uppsala universitet. Vi nöjer oss med bakgrunden här och går över till de roliga grejerna. Jag menar kul är ju trots allt en av våra ledstjärnor här på CoreChange!

Låt oss för ett ögonblick spola tillbaka tiden till de sköna höstdagarna i början av september när hela traineegänget sammanstrålade på västkusten för vad som skulle visa sig vara en magisk kickoff av sann västkustlig karaktär. En skulle vilja påstå att trevlighetsfaktorn var så pass hög att vissa element av vistelsen helt enkelt sakandes oss hemma i Stockholm. I ett halvhjärtat, men ack så trevligt försök till att råda bot på detta begav vi oss på restaurang för att avnjuta en av de stora skatterna som havet erbjuder, nämligen ostron! Om hela sanningen skall fram så var syftet med detta besök till finare lokaler även att fira avklarade SAP-certifieringar och andra roliga bedrifter vi åstadkommit under senare tid. Att dessutom få nöjet och äran att dela denna stund med duktiga och förtroendeingivande kollegor kan inte beskrivas som annat än en stor succé!

Om vi lämnar vardagslyxen och förflyttar oss framåt ett par veckor i tiden (och även några hundra mil söderut) var det äntligen dags för ett en ”happening” vi på CoreChange sett fram emot länge, nämligen företagskickoff i Lissabon. Enligt mig ett ypperligt tillfälle att lära känna företaget bättre, samt alla fantastiska medarbetare. Att samtidigt göra detta i ett något mer tilltalande klimat än höstliga Sverige gjorde ju inte direkt saken sämre. Resan i sig är egentligen värd en egen resumé, men för att inte bli för långrandig väljer jag att fokusera på det allra viktigaste, nämligen de mäktiga upplevelserna vi delade tillsammans. Vi snackar alltså ett schema fullsmockat med aktiviteter, konferenspass och fina middagar där samtliga av dessa garanterat åker in i minnesbanken. En personlig favorit kan ses i bilden nedan där vi (smått omtöcknade) precis överlevt en något skumpig jeeptur upp i bergen, för att sedermera belönas rikligt i den bärnstensfärgade lokala valutan, portvin.. mums!

Jag skulle kunna älta på i all oändlighet, men för att knyta ihop säcken vill jag för att en sista gång highlighta vilken suverän tid vi hade i Lissabon, som kokar ner i känslor som antagligen beskrivs bäst genom ett grundligt och rejält: WOW!

Until next time, eller för att citera portugiserna: in a while, crocodile!

Bra UX och användardesign - Nyckeln till framgång i den digitala erans härskarvärld

Bra UX och användardesign - Nyckeln till framgång i den digitala erans härskarvärld

I den ständigt föränderliga och konkurrensutsatta digitala eran är användarupplevelse (UX) och användardesign de främsta drivkrafterna bakom...

Read More
Vi hjälper Ian för vi tror på förändring på riktigt

Vi hjälper Ian för vi tror på förändring på riktigt

“The school has been amazing, very hectic, but amazing. I have been working on different projects that I never really thought I would be, and all...

Read More
Förändringsledning, det mänskliga perspektivet

Förändringsledning, det mänskliga perspektivet

Ett framgångsrikt förändringsprojekt behöver tre ingredienser; projektledning, sponsorskap och förändringsledning. De bidrar på olika sätt till att...

Read More