1 min read

Lovisas första tid som trainee på CoreChange

Featured Image

Jag firar nu två månader som konsult och trainee på CoreChange. Med andra ord, ett perfekt tillfälle att stanna upp och reflektera över min första tid i arbetslivet. Tiden flyger fram och plötsligt har man blivit vuxen på riktigt , eller?

Två månader in och jag stormtrivs redan. Jag tycker att jag har fått ett mycket fint välkomnande, vilket påbörjades redan under våren innan jag ens hade tagit examen och officiellt börjat. Jag fick möjlighet att vara med på ett flertal roliga event såsom konferenslunch med fokus på välmående, sommarfest och trainee-kickoff på escape room. Även hösten har präglats av kul och givande aktiviteter. Vi har bland annat blivit grymma på Excel, åkt till Ljusterö för team-building med legobyggande och spenderat en konferenshelg i Schweiz.

Notera: vandrande konferens, vilket fantastiskt bra koncept!

Tanken med traineeprogrammet är att få varva konsultuppdrag med utbildning, vilket känns som ett superbra upplägg i och med att man successivt får lära sig nya saker som direkt kan appliceras i ett verkligt projekt. Mina nya Excel-skills har jag redan fått möjlighet att använda ute på mitt första uppdrag hos kund. Förutom Excel har vi hittills lärt oss hur man driver projekt utifrån PROPS projektstyrningsmodell, planerar test och workshops, samt haft CV- och intervjuträning. Dessutom har vi traineer fått ansvar för att driva ett internt projekt där vi ska införskaffa ett CRM-system. Det känns extra kul att vi fått förtroende att driva ett riktigt projekt och inte ett fiktivt case, vilket jag har fått höra en del andra göra.

Sammanfattningsvis har den första tiden som trainee på CoreChange varit över förväntan. Trots en del långa dagar har jag haft otroligt kul, redan lärt mig massa nytt och fått träffa många nya härliga personer både hos CoreChange och hos kund. Att jag hittills trivs så pass bra är framför allt tack vare människorna jag har omkring mig, så till dig som är på väg in i arbetslivet vill jag tipsa om att välja en arbetsplats där både kollegor och företagskultur passar dig och dina värderingar.

Kontakta mig gärna om ni har några frågor, funderingar eller bara vill ta en kopp kaffe!

/Lovisa

Nytt management-konsultbolag

CoreChange Group AB utökar erbjudandet och startar ett nytt managementkonsultbolag med inriktning mot bank, finans och försäkring.

Read More

CoreChange växlar upp för att realisera sitt syfte och tar in nya ägare via nyemission

Nyemission från Qgroup ska styrka it- och managementkonsult bolaget CoreChange i tillväxtresan. 

Read More

1 min read

Lovisa blickar tillbaka på tiden efter traineeprogrammet

Nu har det gått över ett år sedan vi avslutade traineeprogrammet, vilket gjordes i samband med en fantastisk sommarfest utomhus i toppenväder (då...

Read More