Skip to the main content.

2 min read

Kontorskaffet var gott men nu är det dags för uppdrag

Kontorskaffet var gott men nu är det dags för uppdrag

Hej på er!

Nu har det blivit dags för mig att skriva ner mina tankar kring min första tid på CoreChange! Så, vem är då jag? Mitt namn är Alva Efraimsson och jag tillhör precis som föregående bloggare CoreChange kontor i Stockholm. Till skillnad från Filip, tillhör jag dock ett annat team – nämligen Digital Management. Vi är managementkonsulter med fokus på digitalisering, förändringsledning och agila metoder som skapar värdefull förändring för våra kunder.

Jag är uppväxt i Stockholm men har under de senaste fem åren studerat i Uppsala och tog i våras äntligen examen som civilingenjör i System i Teknik och Samhälle med inriktning Informationsteknologi. Jag tycker inte man ska underskatta vanliga intressen som laga mat med vänner, strosa runt på stan eller träna men om jag verkligen ska försöka klura ut något mer ”unikt” intresse skulle jag säga att laga fried rice är en stor passion. Det krävdes en rejäl studie innefattande resor, mindre lyckade försök och nätverkande för att till slut bemästra denna otroliga, vid första anblick enkla, maträtt!

Den första tiden på CoreChange har minst sagt gått fort och vi traineer har hunnit med massor med roliga, utmanande och lärorika stunder. Förutom gemensam traineekick-off på Västkusten, en otrolig resa till Lissabon och femkamp på kontoret (där mitt lag självklart tog hem en stark vinst!), har vi även spenderat vår första tid med workshops inom projektledning och konsultmässighet, skrivit konsult CV, fått djupare introduktion till CoreChange’s olika bolag samt kurser i presentationsteknik, och Excel. De två senaste veckorna har vi bland annat examinerats i våra interna kurser. Även om jag redan innan min tid på CoreChange kände mig mer än bekväm med både PowerPoint och Excel har kurserna varit otroligt lärorika och mina Office-skills har fått en rejäl skjuts framåt.

LissabonI traineeprogrammet ingår även ett mentorskapsprogram, där seniora kollegor matchas ihop med oss traineer utifrån team och kompetensområde. Detta för att stötta oss i våra nya roller som konsulter och agera som bollplank för frågor, högt som lågt. För att kick-starta mentorskapsprogrammet träffades alla mentorer och adepter (vi traineer) en kväll i september för att lära känna varandra och strukturera upp en skräddarsydd plan inför hösten. I avslutade sedan kvällen med middag på stan och ett besök på Paradox museet (förevigat med ett gäng bilder – bland annat den nedan på mig och min mentor Patrik).

Paradox_Alva_Patrik

En annan viktig aspekt att utvärdera efter sin första tid är kaffet. Hur ser kaffeutbudet ut på kontoret och smakar det gott? På denna punkt må jag säga att jag är mer än nöjd (och då kan jag ändå vara relativt svårflörtad när det kommer till kontorskaffe). Här finns kaffemaskin, bryggkaffe (min favorit!), kapslar och snabbkaffe (kanske inte kontorets största konsumtion dock). Hösten kaffe-höjdpunkt inträffade i samband med kanelbullensdag då alla kollegor på kontoret tillsammans njöt av nybryggt kaffe och kanelbullar från bageriet över gatan. Här kommer en bild på mig och Patrik, igen, från kanelbullensdag.

Kanelbulle_Alva_PatrikSå vad väntar här näst? Tiden springer i väg och vi är redan framme i november, kanske inte Sveriges charmigaste månad. Trots att mörkret smyger sig på allt snabbare utanför kontoret är energin på topp inne på kontoret. En plats där vi alla respekterar, stöttar och välkomnar varandra för de individer vi är och tillsammans genuint lever efter vårt medarbetarlöfte ”En miljö där människor, ambitioner och innovationer får växa”. För mig väntar mitt första uppdrag, vilket känns både kul och spännande, men framför allt tryggt med tanke på det genuina stöd, kunskap och pepp som finns från alla mina kollegor i CoreChange-familjen!

/Alva Efraimsson

 

 

Bra UX och användardesign - Nyckeln till framgång i den digitala erans härskarvärld

Bra UX och användardesign - Nyckeln till framgång i den digitala erans härskarvärld

I den ständigt föränderliga och konkurrensutsatta digitala eran är användarupplevelse (UX) och användardesign de främsta drivkrafterna bakom...

Read More
Vi hjälper Ian för vi tror på förändring på riktigt

Vi hjälper Ian för vi tror på förändring på riktigt

“The school has been amazing, very hectic, but amazing. I have been working on different projects that I never really thought I would be, and all...

Read More
Förändringsledning, det mänskliga perspektivet

Förändringsledning, det mänskliga perspektivet

Ett framgångsrikt förändringsprojekt behöver tre ingredienser; projektledning, sponsorskap och förändringsledning. De bidrar på olika sätt till att...

Read More