1 min read

Daniels första tid som trainee på CoreChange

Featured Image

Nu fyra månader in i konsultvärlden har jag kommit fram till att jag har gjort helt rätt val av väg framåt efter studierna. I början fick jag frågan om anledningen till varför jag valde att gå rakt från studierna till att konsulta, istället för att arbeta fast, på ett ställe. Känns det inte osäkert? Känns det inte ryckigt? Nej. Jag har hittat ett företag där jag känner mig trygg och där jag fått stöd. Kontinuitet får jag genom kollegorna, som man träffar kontinuerligt. Trots att vi sitter i olika lokaler och hos olika kunder så har man medvetet skapat en gemenskap inom företaget.

Det har varit en förändring att gå från studentlivet i Umeå till att jobba i centrala Stockholm. Jag kan inte säga att Umeå är den mest intensiva staden, även om det finns mycket att göra. Trots att Umeå är en stad på ”bara” 130.000 invånare, så är det svårt att jämföra Umeå med huvudstaden. Självklart finns det saker man saknar; vännerna, det underbara gymmet och att allting var så nära, men på det stora hela känner jag att flytten var helt rätt.

Den absolut största skillnaden mellan studietiden och idag är att jag inte är orolig för att en tenta väntar runt hörnet. Tidigare år har jag haft tentor/prov/seminarier ganska omgående efter jul och nyår. Det blir, med andra ord, en ganska stark kontrast att kunna planera en julledighet där man verkligen kan ta ut svängarna. Jag kommer rent bokstavligt ta ut svängarna, eftersom jag planerar att åka alpint 😊. För att komma tillbaka till förändring, så kan jag bara konstatera att ”change is good”, och att jag är påväg åt rätt håll. Både med vart jag är påväg i min karriär, men också med små saker, som att jag har börjat träna igen efter mitt benbrott.

Den senaste veckan har en stor del av mitt fokus lagts till att planera och preppa kontoret inför julfest. Jag hade lite svårt för året koncept, rocktema, men det har vuxit sig starkare hos mig. När jag kom in på kontoret och såg mitt team i full rock-mundering, kan jag konstatera att det gör temat helt värt alla uppoffringar!

Rock On,

/Daniel

Nytt management-konsultbolag

CoreChange Group AB utökar erbjudandet och startar ett nytt managementkonsultbolag med inriktning mot bank, finans och försäkring.

Read More

CoreChange växlar upp för att realisera sitt syfte och tar in nya ägare via nyemission

Nyemission från Qgroup ska styrka it- och managementkonsult bolaget CoreChange i tillväxtresan. 

Read More

1 min read

Lovisa blickar tillbaka på tiden efter traineeprogrammet

Nu har det gått över ett år sedan vi avslutade traineeprogrammet, vilket gjordes i samband med en fantastisk sommarfest utomhus i toppenväder (då...

Read More